Plofkraak bij Rabobank Lisse mislukt

Plofkraak Rabobank Lisse© Foto Leon Gielen

internetredactie
LISSE

Een poging om een gebouwtje met pinautomaten bij de Rabobank aan de Nassaustraat in Lisse op te blazen is zondagochtend vroeg mislukt.

Rond half vijf werden brandweer en politie opgeroepen voor een mogelijke plofkraak bij de Rabobank. Daar staat een losstaand gebouw met pinautomaten.

De politie heeft de ongeving van het gebouwtje ruim afgezet. Een politiehelikopter en diverse politie-eenheden hebben ruim een uur gezocht naar de mogelijke dader(s). Maar er zijn geen verdachte aangehouden.

Waarschijnlijk gingen de daders er op de scooter vandoor. Dit voertuig lieten zij achter in de Tulpstraat. De technische recherche deed later uitgebreid onderzoek op de scooter en alle sporen werden veiliggesteld. Het voertuig is door de politie in beslag genomen en vervoerd naar Den Haag.

De Rabobank in Nederland is onlangs begonnen om alle geldautomaten in de omgeving van woningen te beveiligen of op te heffen in strijd tegen plofkraken. Het is onbekend of in Lisse ook al beveiliging was en of er veel schade is.

Foto’s Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.