De Zijl Zwemsport haalt Adam Maklari

Adam Maklari.© Archieffoto

Hielke Biemond
Leiden

Op de valreep heeft De Zijl Zwemsport een ervaren waterpoloër aan de selectie toegevoegd. Adam Maklari (35) speelt komend seizoen voor de Leidse eredivisieclub.

,,Precies wat we zochten’’, zegt coach Ron van der Harst opgetogen. ,,Iemand met een goed schot die ook verdedigend zijn mannetje staat. En die veel ervaring meebrengt.’’

De Zijl Zwemsport raakte na vorig seizoen Dino van Vendeloo, Bart Turk en Sebastiaan Goed kwijt, een flinke verzwakking voor de linkerkant van het team. Dat leek met talentvolle jeugdspelers te moeten worden opgevangen. Het lukte lange tijd niet om een vervanger van buitenaf aan te trekken. Van der Harst: ,,We hadden een speler op het oog, maar dat ging niet door.’’

De tijd begon te dringen. De binnenlandse overschrijvingstermijn is al gesloten. Clubs mogen tot 15 september buitenlandse spelers aantrekken. Ineens diende Maklari zich aan, volgens Van der Harst.

De Hongaar speelde in de afgelopen seizoenen bij competitiegenoot AZC. Daar werd hij in februari om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Na actief te zijn geweest in een zomercompetitie op Malta wilde hij graag terug naar Nederland.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.