Alphense winkeliers slaan handen ineen voor aantrekkelijker centrum

Haniff Harharah
Alphen aan den Rijn

Grote evenementen in het Alphense centrum, zoals de sinterklaasintocht en Ladies Night zijn gered, nu de winkeliers hebben besloten gezamenlijk door te gaan als bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Tachtig procent van de ondernemers sprak deze week in een stemming zijn voorkeur uit om het fonds voor gemeenschappelijke uitgaven in stand te houden. Een eerste peiling leverde eind vorig jaar nog te weinig stemmen op. Nu lieten wel genoeg ondernemers van zich horen: 132.

Het voortzetten van de BIZ betekent dat alle winkeliers in het stadshart van Alphen aan den Rijn elk jaar tussen de vijfhonderd en duizend euro bijdragen om het gebied aantrekkelijker te maken. Daarmee kunnen onder meer evenementen en feestverlichting worden bekostigd.

Zonder BIZ zouden ondernemers dat op eigen gelegenheid moeten doen. ,,Er moet heel veel gebeuren in het stadshart. Nu kunnen we de handen ineenslaan’’, zegt Eelco Eskens, voorzitter van de stichting Verenigde Ondernemingen Centrum (VOC). Hij vindt het ’geweldig’ dat BIZ door kan.

Naast het organiseren van grote evenementen hebben de ondernemers ook al andere plannen om het centrum een impuls te geven. Eskens: ,,We willen het straatbeeld verfraaien, bijvoorbeeld met meer groen. Daar fleurt het stadshart van op.’’

Alle ondernemers dragen bij. Daarmee wordt voorkomen dat sommige winkels niet meebetalen aan evenementen en bijvoorbeeld feestverlichting, terwijl zij er wel de vruchten van plukken.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.