Leiderdorpse brillen voor Amerikanen

Art Glasses Las Vegas

Art Glasses Las Vegas© Ton Pret

Theo de With
Leiderdorp

De Leiderdorpse kunstenaar Ton Pret gaat zonnebrillen ontwerpen voor de Amerikaanse markt.

Hij is door het Amerikaanse bedrijf Eyewear Design Alliance gevraagd een aantal brillen en zonnebrillen te bedenken. Ze worden vandaag gelanceerd in Las Vegas en het is de bedoeling dat ze uiteindelijk wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Ton Pret deed tien jaar geleden zijn bedrijf in pensioenen en verzekeringen van de hand en werd fulltime kunstenaar. Hij schildert in een Cobra-achtige stijl met kinderlijke motieven en explosieve kleuren. Hij hoopt daarmee positieve en vrolijke gevoelens op te wekken.

Zijn werk is niet onopgemerkt gebleven. Zo beschilderde hij in 2010 een Ferrari en creëerde daarmee het snelste kunstwerk van Nederland. Pret was de eigenaar op de Miljonairsfair tegen het lijf gelopen en die vroeg hem zijn auto te beschilderen.

De Leiderdorper had lange tijd zijn atelier in Alphen aan den Rijn, maar schildert tegenwoordig in Den Haag. Op dit moment is het werk van Ton Pret te bewonderen in Wassenaar.

In de galerie van Patries van Dorst bij Kasteel de Wittenburg heeft hij tot 11 oktober een solo-expositie. Onder de titel ’And now for something completely different’ laat hij een groot aantal schilderijen zien. Het werk van Ton Pret is inmiddels over de hele wereld verspreid, van Australië tot het Midden-Oosten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.