Leids ’schetsboek’ voor het jaar 2040

© Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Hoe moet Leiden er in 2040 uitzien? Een hoge skyline, boordevol windmolens en met woningen zonder gasaansluiting? De gemeente begint een campagne om ideeën, fantasietjes en vergezichten van stadsgenoten te inventariseren.

’Denk, praat en schets mee hoe Leiden er straks uit ziet’, zo staat in de uitnodiging.

Een eerste bijeenkomst heeft woensdag 25 april plaats, vanaf 19.30 uur in de bibliotheek aan de Nieuwstraat. Om Leidenaars op weg te helpen, geeft de gemeente een paar voorzetjes.

De lokale overheid gaat ervan uit dat er de komende jaren heel veel nieuwe woningen nodig zijn. Maar waar moeten die komen te staan? Het is kiezen uit twee kwaden. ’Moeten we de hoogte in en waar kan dat? Of moeten we meer groen opofferen voor laagbouw?

Dat Leiden een duurzame stad wordt, staat al vast. Maar waar is plek voor velden vol zonnepanelen en windmolens? De organisatoren van de bijeenkomst hebben nóg enkele dilemma’s bedacht om aan het publiek voor te leggen, maar die worden tot de eerste bijeenkomst opgespaard.

De suggesties die de gemeente hoopt te ontvangen, komen in het Schetsboek Leiden 2040. Er komen meer gelegenheden en mogelijkheden om bijdragen in te leveren. Het boek vormt de basis voor een stadsvisie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.