Nooit meer wachten aan de bar

Binnert Glastra
Oegstgeest

Wachten op een vrijkomende tafel is voortaan verleden tijd bij stichting Biljartcentrum Oegstgeest (SBO). Sinds kort heeft zij een eigen online reserveringssysteem. Voorzitter Marcel van der Klaauw maakte het samen met zijn zoon. Biljarters kunnen er tot een jaar van tevoren zien op welke uurtjes er nog tafels vrij zijn in het centrum in De Voscuyl, en ze direct reserveren.

Voor de biljartsport is het een vrij nieuwe ontwikkeling, weet bestuurslid Cas Juffermans. ,,Bij golf en tennis is het bekender. Maar biljart? Hier in de regio zou ik er geen weten.’’ SBO keek geruime tijd rond, voordat Van der Klaauw besloot zelf aan de slag ging. ,,We hebben een aantal mensen uitgenodigd, maar die kwamen met complexe, veel te dure systemen, met jaarlijkse licenties die je moet betalen. Terwijl we hier proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden.’’

Het nieuwe systeem maakt een eind aan het wachten aan de bar op een vrijkomende tafel. Dat kan gevolgen hebben voor de baromzet, erkent Van der Klaauw. Maar het effect daarvan weegt volgens hem niet op tegen het gemak van het systeem. Meer informatie: sbco.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.