Zorgen om Watergasfabriek

Loman Leefmans
Leiden

Wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt maakt zich grote zorgen om de plannen voor het Energiepark/Watergasfabriek aan de Langegracht. Geluid- en parkeeroverlast, een gebrek aan inspraak en een afname van de veiligheid, is wat de buurtclub vreest.

Projectontwikkelaar MeijerBergman Erfgoed Groep (MBEG) heeft omvangrijke plannen voor park en gebouwen naast de energiecentrale. Horeca, cultuur, evenementen, bedrijvigheid en kunst zijn de trefwoorden bij het herinrichtingsplan waarvoor de Amsterdamse Westergasfabriek als voorbeeld dient. Die is ook in handen van, en wordt gerund door, de MBEG.

Bewonersgroepen uit Noordvest-Molenbuurt, Groenoord-Zuid en Maredorp hebben hun bedenkingen, zo staat in een aankondiging van een bijeenkomst op dinsdagavond 30 januari. ’Hebben we als buurt iets te zeggen over de activiteiten?’, is de vraag die daar moet worden beantwoord. VVD-wethouder Paul Laudy heeft al toegezegd om te komen en uitleg te geven. Dan kan hij mogelijk ook de bezorgdheid bij buurtbewoners wegnemen dat ze bij festiviteiten ’hun huis uit worden getoeterd.’ En ook hoe de gemeente denkt dat de Watergasfabriek-terrein veilig blijft, direct naast de lokale daklozenopvang.

De wijkvereniging wil de bijeenkomst van 30 januari niet alleen goed geïnformeerd verlaten, maar ook al bij aanvang voorbereid zijn. Daarom worden in de aanloop naar de bewuste bijeenkomst drie workshops gehouden voor buurtbewoners. De uiteindelijke thema-avond over de MBEG-plannen, waar ook raadsleden worden verwacht, heeft de 30ste vanaf 19.30 uur plaats in gebouw Nieuwe Energie aan de 3de Binnenvestgracht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.