Bewoners maken zelf waarschuwingsborden

Waarschuwingsbord.

Loman Leefmans
Leiden

Bewoners van de Garenmarkt zijn er ’helemaal klaar mee’, zo staat in een boze brief.

De tijdelijke verkeersmaatregelen en afsluitingen die de gemeente in hun deel van de binnenstad heeft aangebracht, functioneren niet. Dus hebben ze zelf maar een paar staaltjes huisvlijt aangeplakt. ’De gemeente reageert niet op onze meldingen’, schrijft buurtbewoonster Sonja Wagenmans.

Op het plein bij de Garenmarkt wordt de komende maanden hard geklust, want daar moet een tweede grote ondergrondse garage worden gegraven. Bovendien is even verderop de Jan van Houtbrug regelmatig afgesloten vanwege grootscheeps onderhoud. Het leidt ertoe dat in de omgeving allerlei gele borden zijn opgehangen waarop omleidingen staan aangegeven.

Die blijken tot grote verwarring te leiden nabij het aan twee zijden bewoonde deel van de Garenmarkt, tussen Raamsteeg en Hoefstraat. ’Waardoor auto’s de straat inrijden en weer achteruit terug moeten omdat aan het eind de paaltjes wel zijn teruggezet’, schrijft Wagenmans. ’Met regelmatig schade aan geparkeerde auto’s tot gevolg.’

Afgelopen weekeinde ’reden de auto’s met zes achter elkaar de straat in, aan beide kanten. Die moesten dus ook weer allemaal achteruit. En daarna weer een heleboel. Er zijn borden geplaatst voor fietsers hoe ze moeten rijden. De automobilisten denken dat dat ook voor hun geldt, en rijden zich dus vast.’

Om de situatie niet erger en gevaarlijker te maken dan zij al is, hebben ze zelf een aantal waarschuwingsborden in elkaar geknutseld en opgeplakt. De bewoonster is ook een handtekeningenactie begonnen en de krabbels zijn inmiddels ingeleverd bij vertegenwoordigers van de gemeente.

De gemeente stuurt ook nog een delegatie van de afdeling beheer om de problemen op te lossen, zo laat een woordvoerster weten. Bovendien wordt het bewuste deel van de Garenmarkt klaargemaakt voor een grootscheepse herbestrating.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.