Noordwijk ontloopt averij

scheveningen

Met het nodige fortuin is hoofdklasser Noordwijk zaterdag averij in de race naar de titel ontlopen. Zonder zelf een overtuigende indruk achter te laten, ontdeed de koploper zich van belager Scheveningen (1-3).

Noordwijk had met name in de eerste helft veel problemen met Scheveningen, dat zomaar zes, zeven kansen creëerde. En als niet de slordigheid van de aanvallers van de thuisploeg een treffer voorkwam, dan deed Noordwijk-doelman Michel van Kasteren dat wel.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers aan de leiding. Mohammed Faouzi scoorde uit een vrije trap. Noordwijk mocht van geluk spreken dat verdediger Sybren Bartlema na een zeer groeve tackle niet uit het veld werd gestuurd.

Noordwijk raakte al vroeg spelmaker Bram Meurs kwijt, die zich blesseerde in een duel. Later viel ook Daan Stuifbergen uit. Mede door de noodzakelijke omzettingen als gevolg daarvan, kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Uiteindelijk counterde Noordwijk naar 0-2 (Jeffrey Koemans) en 1-3 (Joost Leonard).

Met de overwinning sloeg het elftal een gat van acht punten naar Scheveningen. Quick Boys, dat zelf Young Boys van zich afschudde (2-0), volgt op drie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.