Eenzame ouderen op stap

Eenzame ouderen op stap

Redacteur Rijn en Veen
Rijnwoude

Eenzame ouderen die samen op stap gaan naar theater of concert en daar ook nog eens de beste plaatsen krijgen. Dat is een van de doelen van seniorenorganisatie Vier het Leven die de komende maanden vast voet aan de grond probeert te krijgen in Rijnwoude.

Vier het Leven begon zes jaar geleden met het organiseren van uitjes voor ouderen in en rond Hilversum. Het ging daarbij vooral om 65-plussers die niet meer zelfstandig kunnen of durven uitgaan. ,,Ze uit hun sociale isolement halen. Dat is het doel’’, aldus woordvoerder Peter Staal.

Vier het Leven regelt begeleiders en maakt afspraken met theaters. ’Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten’, zo laat de organisatie weten in een wervende brochure.

Inmiddels is Vier het Leven in grote delen van ons land actief en dit voorjaar is Rijnwoude aan de beurt. ,,Daar is de olievlek inmiddels beland’’, meldt Staal. Inmiddels liggen er afspraken met Theater Castellum, het Evertshuis in Bodegraven en het Flora Theater in Boskoop. Samen bieden ze circa vijftig voorstellingen aan.

Het vervoer wordt via de vrijwilligers geregeld en in het gehele aanbod zitten ook de kaartjes, de (zit)plaatsen en de consumpties. Het programma van toneel-, dans- en muziekvoorstellingen krijgen de ouderen opgestuurd of ze kunnen het op www.4hetleven.nl inzien.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.