Ondanks beurt geisers: toch ernstig CO-lek

Ondanks beurt geisers: toch ernstig CO-lek
© Foto: Toon van der Poel
Leiden

De Sleutels heeft afgelopen jaar de geisers in haar flat aan de Valkenhorst in de Leidse Merenwijk een onderhoudsbeurt gegeven. Toch ging het in de nacht van zondag op maandag mis.

In totaal negen bewoners moesten zich laten behandelen voor koolmonoxidevergiftiging; 42 woningen in het complex werden ontruimd.

Volgens woordvoerster Saskia Mijnders van De Sleutels was de oorzaak een defecte geiser in een van de huishoudens. De koolmonoxide die het apparaat uitstootte, zou zich via ventilatiekanalen door het complex hebben verspreid.

Bij een controle zijn diezelfde nacht nog eens negen geisers afgekeurd. Daarmee bleek één op de vier apparaten niet in orde te zijn. Hoe kan dat, na de eerdere onderhoudsbeurt? Mijnders: ,,Als je vandaag iets controleert kan het morgen weer heel anders zijn.’’ Ze benadrukt ook dat de geisers de verantwoordelijkheid (en eigendom) zijn van de huurders. ,,Die controle bieden we aan als extra zorg.’’

Lees ook: Doorwaakte nacht voor bewoners Valkenhorst, Negen bewoners krijgen koolmonoxide binnen, Leidse flat urenlang ontruimd.

Meer nieuws uit Leiden