Onderzoek naar bouw van appartementen in Roelofarendsveen

Ivar Lingen
Roelofarendsveen

Ondanks dat de parkeerdruk aan het Zuideinde in Roelofarendsveen nu al te hoog is, ziet de gemeente Kaag en Braassem vooralsnog geen redenen om de bouw van vijf extra appartementen af te wijzen. De plannen van perceeleigenaar Van der Meer, liggen nu ter beoordeling bij de gemeente. Kaag en Braassem gaat nu onderzoeken (een zogenaamde ’quick scan’) welke effecten de komst van vijf woningen op het terrein van de voormalige keurslager Van der Meer met zich mee brengt.

Behalve de bouw van vijf appartementen, wil de eigenaar ook twintig parkeerplaatsen aanleggen. Op drie daarvan kan iedereen zijn of haar auto parkeren, omdat deze in de plannen zijn aangeduid als ’openbare parkeerplaatsen’. Omdat er op de doorgaande weg geen parkeermogelijkheden zijn en mede daardoor de parkeerdruk te hoog is, wordt dit nu als het ware als ’wisselgeld’ gebruikt.

Het college ziet mede hierdoor het plan wel zitten. ’Er wordt mede voorzien in een oplossing van de verkeers- en parkeerproblematiek’, schrijft de gemeente.

De bouwplannen zijn wel in strijd met het huidige bestemmingsplan. Daarnaast zijn volgens het gemeentebestuur ’nog niet alle relevante onderzoeken en beoordelingen uitgevoerd’. Zo moet bijvoorbeeld nog worden getoetst of de herinrichting van het terrein op verzet stuit.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.