Makkelijk wandelen voor bankzitters in de regio

Liza Janson
Regio

Stichting Gezond Natuur Wandelen start binnenkort met laagdrempelige wandelingen in Voorschoten en Wassenaar. ,,Iedereen mag meedoen, het tempo is laag’’, zegt Mariëlle de Jong van de stichting.

Sinds afgelopen najaar is de stichting begonnen met wandelingen in Zuid-Holland. ,,Natuurlijk zijn er al voldoende wandelingen, maar wij willen een andere doelgroep bereiken. Mensen die nog niet bewegen, willen we in beweging krijgen’’, zegt De Jong. De wekelijkse wandeling duurt een uurtje en begint in de eigen buurt.

Naast Wassenaar en Voorschoten zijn ook in Leiden plannen om met een wandelgroep te beginnen. ,,Wanneer precies is nog niet bekend’’, zegt De Jong. In Wassenaar en Voorschoten hoopt ze in mei te kunnen beginnen. ,,Dat hangt af van het aantal vrijwilligers dat zich meldt.’’

Begeleiders

Elke wandelgroep wordt begeleid door twee vrijwilligers die het gebied kennen en de route wijzen. De stichting is op zoek naar vrijwilligers die dit willen doen. Zij kunnen mailen naar marielle@gezondnatuurwandelen.nl.

Meer informatie:

gezondnatuurwandelen.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.