Mogelijk regen op komst in Leiden [update]

Rond het middaguur mogelijk regen.© Foto Buienradar.nl

Roy Hazenoot
Leiden

In Leiden en Alphen aan den Rijn gaat het misschien voor het eerst in weken weer regenen. Aan het begin van de middag worden enkele lichte buien verwacht.

De buienlijn trekt van zuid naar noord over Nederland. De Duin- en Bollenstreek lijkt de verkoelende (regen)dans te ontspringen.

Veel water gaat er niet vallen. Een einde aan de droogte zit er dan ook niet aan te komen. Wel kan de regen voor even wat verkoeling zorgen. Met de nadruk op ’even’, want de gegevens van weerinstituut KNMI laten zien dat het kwik in de thermometer in de loop van woensdag tot boven de dertig graden gaat uitkomen.

Update (11.30 uur): Inmiddels wordt duidelijk dat de buien naarmate ze richting onze regio komen uitdunnen. De kans op regen wordt met de minuut kleiner.

Update (14.00 uur): Helaas pindakaas. De verkoeling bleef uit. Tot in Den Haag heeft het geregend, maar de Leidse regio had pech. De eerstvolgende kans op een verkoelende drup is aanstaande zaterdag. De dag na de twee heetste dagen van deze week en mogelijk deze zomer. Zowel donderdag als vrijdag worden temperaturen van ver boven de dertig graden verwacht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.