Veense A4 Mall moet tot leven komen

De A4 Mall staat al vier jaar leeg. Maar niet meer voor lang, hoopt makelaar Sven Bakker. Foto Leidsch Dagblad

Annelies Karman
Roelofarendsveen

Het had een walhalla moeten worden voor autoliefhebbers: de A4 Mall op industrieterrein Veenderveld bij Roelofarendsveen. Net zoiets als een woonwinkelcentrum, maar dan met verschillende autobedrijven.

Compleet met een stalen 'wokkel' waarover auto's naar het parkeerdek kunnen rijden. De crisis stak er een stokje voor. Garagebedrijven zijn er nooit gekomen. Slechts de helft van het pand is verhuurd, aan Park and Fly en Airport Parking, een bedrijf dat auto's parkeert voor de luchthaven Schiphol. De rest van het pand staat leeg.

Die ruimtes blijven niet lang leeg staan, als het aan Sven Bakker van het Leidse Oranjestate Vastgoed ligt. Hij heeft de kantoorruimtes en showroomdelen van het gebouw als makelaar sinds kort in zijn portefeuille. ,,Het centrum is geschikt voor kantoren, voor productie en voor showroomactiviteiten'', vindt hij. Zijn opdrachtgever is de eigenaar van de A4 Mall, een particuliere investeerder.

Keukenzaak

Bakker filosofeert over keukenzaken, autodealers en kantoren die het grote, leegstaande pand tot leven moeten gaan wekken. Het centrum telt vier verdiepingen en een parkeerdek. Als er winkels in komen, moeten die wel handelen in 'volumineuze goederen'. Oftewel: grote artikelen. Dat is een eis die de gemeente en de provincie aan industrieterreinen stellen. Een keukenzaak mag er wel, detailhandel niet. Dat is op dit moment een discussie in Roelofarendsveen en de makelaar is zich daarvan bewust. Winkels in het dorp vrezen concurrentie van bedrijventerreinen.,,Ik heb contact gezocht met de gemeente wat hier exact mag. Het is geschikt voor allerlei soorten activiteiten, maar het moet wel per geval bekeken worden.'' Hij is in gesprek met 'verschillende partijen', maar de onderhandelingen zijn nog niet zover dat hij al namen kan noemen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.