Initiatief tot bouw St. Nicolaespark ’loopt vlotjes’

Aad Rietveld
Voorschoten

Ze hebben adviseurs van de Koninklijke Heidemaatschappij, bijna alle politieke partijen in Voorschoten zijn positief over hun idee en de wethouder heeft ze al wat geld toegezegd: het plan van het Burgerinitiatief St. Nicolaespark om langs de Admiraal de Ruytersingel een buurtpark te maken heeft de wind in de zeilen. ,,Het loopt vlotjes’’, zegt Bert de Bles, een van de initiatiefnemers.

Het groepje Voorschotenaren kwam vorig jaar met het initiatief om van de voormalige vuilstort aan het Sint Nicolaespad een recreatiegebiedje te maken, met veel groen, picknicktafels, een jeu de boulesbaan en een plek waar mensen kunnen barbecuen. Want dat deel van Noord-Hofland, vinden zij, ontbeert een aantrekkelijk wandelgebied.

Nu, vindt het Burgerinitiatief St. Nicolaespark, is het tijd om de buurt erbij te betrekken. Zo’n honderd huishoudens in de omgeving van de verwilderde groenstrook zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst waar zij hun wensen voor het parkje kenbaar kunnen maken. ,,Het was het advies van de adviseurs van de Heidemaatschappij’, vertelt De Bles, ,,om niet langer te wachten, maar meteen door te pakken. Ons plan heeft draagvlak in de buurt nodig.’’

De eerste zorg van de groep is dat de deklaag van schone grond op de voormalige vuilstort wordt aangevuld. Pas daarna kan de inrichting beginnen. Het terrein, ongeveer twee voetbalvelden groot, wordt nu vooral gebruikt door skaters en door mensen die hun hond uitlaten. Het Buurtinitiatief wil dat ook wandelaars, ouderen die ontspanning zoeken en spelende kinderen ervan kunnen genieten. ’Wij hebben ideeën, maar we zijn erg benieuwd naar die van u voor het terrein’, schrijven zij in de brief aan de bewoners. ’Hierbij spelen natuurlijk de financiële en organisatorische haalbaarheid een rol’.

Positief

De omwonenden zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Alettahof aan het Aletta Jacobsplantsoen op woensdag 25 april. Daar wil de initiatiefgroep wensen inventariseren. Daarna wordt een schets gemaakt voor de inrichting van het parkje, die de groep wil voorleggen aan de gemeente. ,,Er is best wat mogelijk’’, denkt De Bles. ,,We hebben alle politieke partijen benaderd en een presentatie gegeven en afgezien van de partij van de verantwoordelijk wethouder (ONS Voorschoten, red.) waren ze allemaal positief.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.