Alsnog vakbondssteun voor ontslagen Leidse vuilnismannen

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Vakbond Abvakabo/FNV betaalt de juridische kosten van de vorig jaar ontslagen Leidse vuilnismannen Memet Sari en Marcel van den Berg. Zij stonden jaren vooraan in de strijd tegen verzelfstandiging van hun afdeling, terwijl de bond het liet afweten. Dat heeft vakbondsbestuurder Ruud Kuin dinsdagmiddag gezegd bij Stedelijk Beheer.

Sari en Van den Berg staan 15 augustus voor de rechter. Daar willen ze aantonen dat de gemeente ze er met gelegenheidsargumenten doelbewust uitwerkte. Dit om af te zijn van de voortdurend kritische blik die de zij hielden ook nadat zij met succes de politiek ervan overtuigden af te zien van verzelfstandiging.

Toen Sari en Van den Berg twee jaar geleden intimidatie en bedreiging verweten werd, wat een jaar later leidde tot hun strafontslag, heeft de vakbond het laten liggen, erkent Kuin. ,,Als vakbond moet je de mensen die op de werkvloer het woord voeren, door dik en dun steunen. Dat geldt ook voor Memet en Marcel. Wij gaan ze helpen met alle macht en middelen die we hebben. We zetten er een extra advocaat naast. We gaan ervoor knokken dat ze weer terugmogen.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.