Leidse wijn proeven op zomerfeest Matilo

Wijnvereniging Matilo werd vorig jaar overstelpt met druiven. Archieffoto Taco van der Eb

Janneke Dijke
Leiden

Wie wil weten hoe Leidse wijn smaakt, kan zaterdag een slokje proeven. Op het zomerfeest van de wijkverenigingen Roomburg en Meerburg in Park Matilo is wijnvereniging Matilo aanwezig met een kraampje. Het zomerfeest wordt gehouden in het Castellum, het ommuurde terrein in het park, en duurt van 13 tot 17 uur.

Leden van de wijnvereniging schenken een glaasje van de wijn, die is gemaakt van de oogst van vorig jaar. Er is flink wat, want de wijnvereniging werd vorig jaar overstelpt met druiven uit Leidse achtertuinen.

In de toekomst komen daar ook nog de druiven uit de stadswijngaard in Matilo bij. Naast de proeverij houdt de wijnvereniging een veiling. Om 14 uur wordt de wijn uit 2012 in exclusief beschilderde kistjes verkocht. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de wijngaard.

Op het feest is nog meer te doen. Er zijn optredens, demonstraties van sporten zoals boogschieten, kinderactiviteiten en er is een braderie. Ook zijn er rondleidingen door het minder bekende deel van het park. Bezoekers kunnen kijken in de Stadstuinen en de Romeinse tuin en er zijn hapjes en drankjes te koop.

Bovendien is er een organisatie, genaamd Mooi Matilo, in de maak. ,,Het is een stichting die voor een goede invulling van het park wil zorgen, zodat er meer gebruik van wordt gemaakt. Het grote parkeerterrein is vol gegroeid met gras, omdat er bijna geen auto’s staan’’, aldus Liesbeth Dijkdrent van wijkvereniging Roomburg. Zij denkt aan extra evenementen en een theehuis.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.