VVSB onderuit bij koploper Leonidas

Redactie Leidsch Dagblad
Rotterdam

VVSB heeft de derde nederlaag op rij geleden in de topklasse. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen ging met 3-0 onderuit bij koploper Leonidas.

Daar zag het aanvankelijk zeker niet naar uit. Op het sterk verouderde complex van Leonidas speelde VVSB een verdienstelijke eerste helft, die doelpuntloos verliep. De schrik bij de spelers zat er goed in toen Frans van Niel bij aanvang van de tweede helft in elkaar zakte op het veld. De middenvelder had vlak voor rust een schoen tegen zijn hoofd gekregen. Hij hield daar een bloedneus aan over, maar leek de wedstrijd te kunnen vervolgen. Nadat hij onwel werd, is hij meegenomen naar het ziekenhuis en was Michael Schouten zijn vervanger.

Het zat VVSB niet mee in Rotterdam. De scheidsrechter zag niet dat er een overtreding op Jelmer Vijlbrief werd begaan. De protesterende VVSB'ers letten even niet op en Leonidas maakte de openingstreffer. Dat was het breekpunt. VVSB, dat pas vier punten heeft, bleek niet in staat zich terug te knokken in de wedstrijd. Zeker niet toen Vijlbrief, als gevolg van die overtreding, even later moest worden vervangen. Ook hij ging naar het ziekenhuis, om naar zijn gehavende gezicht te laten kijken. Marruchen Zimmerman bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 3-0.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.