Warmonders houden de bouw van zes huizen tegen

Roy Hazenoot
Warmond

De bouw van zes huizen op de plek van de voormalige kinderopvang De Woezel in Warmond gaat niet door. Geen enkele politieke partij wil de vingers branden aan het project waar veertig omwonenden zich tegen hebben gekeerd.

’De overheid’ krijgt vaak het verwijt dat zij niet goed naar haar burgers luistert. Maar je laten horen, protesten indienen en alternatieve plannen verzinnen is niet altijd zinloos, zo blijkt bij het bouwproject De Woezel. Nadat ruim veertig omwonenden hebben laten weten tegen de bouw van de huizen te zijn, is de voltallige Teylingse politiek ook tegen het plan gekeerd.

„Alles wat openbaar groen is, gaat verdwijnen. Dat wordt of bestrating, bebouwing of tuin”, zei Monique de Wit namens de buurtbewoners twee weken geleden tijdens een speciale hoorzitting met enkele gemeenteraadsleden. „De groenstrook is onderdeel van een wandelroute vanaf de huidige kinderboerderij. Als er huizen aan het water worden gebouwd, zal er van het mooie uitzicht niet veel overblijven.”

Deze argumenten echoden na tijdens de commissie ruimte deze week. „De gevolgen voor de buurt zijn te verstrekkend”, concludeerde Bert van Leeuwen (CDA). „Het is een aanslag op het groen, leefklimaat en veiligheid.” Alle andere partijen sloten zich hierbij aan.

Voor wethouder Bas Brekelmans (ruimte) zit niks anders op dan de projectontwikkelaar weer naar de tekentafel te sturen. „Dit project gaat het gewoon niet halen”, zei de wethouder nadat er geen enkele vorm van politieke steun bleek te zijn. „De volgende stap is met omwonenden, ontwikkelaar en de gemeente een nieuw plan maken.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.