Margot Boer verspeelt podiumplek in Nagano

Redactie Leidsch Dagblad
Nagano

Schaatser Kjeld Nuis heeft zijn teleurstelling over de eerste dag op het WK sprint in Nagano niet weg kunnen spoelen, hoewel hij zondag nog wel een aantal plaatsen steeg in het klassement (vijfde). Bij hem in het tranendal voegde zich Margot Boer, de voormalig Woubrugse verspeelde een zeker lijkende podiumplaats (vierde).

Voor Boer was er overigens geen reden om in mineur te blijven. ,,Het is het waard geweest om hier naar toe te komen. Wat ik in me had, heb ik eruit gegooid. Ik sta nu alleen net aan de verkeerde kant.’’ De rest van het seizoen van Boer waren zo goed gegaan, dat haar vorm en voorbereiding voor de Spelen van Sotsji niet in gevaar komen.

De schaatsster van Liga haalde op alle vier afstanden het podium, maar zag de concurrenten Zhang Hong en Heather Richardson te ver voor haar blijven op de slotafstand. ,,Ik heb het zelf gedaan’’, stelde Boer vast, die na hun mocht starten. ,,Als ik 1.15 had gereden, had ik het podium gehaald.’’

Zoeterwoudenaar Nuis noemde een uitslag bij de beste drie zaterdag al ‘een hopeloze missie’. Hij ondervond op de 500 meter teveel hinder van een lange onderbreking door een reparatie aan het ijs.  Zijn tweede 500 meter was naar behoren, maar op de 1000 meter – waar Nuis het van moet hebben – kon hij te weinig tijd (terug)winnen.

Laurine van Riessen uit Leiden keek na een zesde plaats, waarmee ze de tweede Nederlandse werd, terug op een wisselvallig toernooi. ,,Het was het net niet dit weekend. Soms ging het te hard, soms te langzaam’’, zei de Activia-schaatsster in Nagano. ,,Het echte venijn zat er niet in. Hoewel ik eigenlijk wel weer eens vier lekkere afstanden gereden heb – al klinkt dat gek, als je de verschillen ziet. Er moet dus nog wel wat gebeuren richting Sotsji.’’

Van Riessen rijdt in de Russische badplaats de 500 meter. Boer zowel de 500 als de 1000. Nuis kwalificeerde zich niet voor de Olympische Spelen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.