Voorschoten’97 pakt weer eens een puntje

Nick Verwoerd
Voorschoten

In de eerste fase van dit seizoen maakte Voorschoten ’97 met 1-7 gehakt van Volendam. Op sportpark Adegeest troffen de ploegen elkaar zaterdag weer. Het pakte nu anders uit. Halverwege het duel keek de thuisclub zelfs tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust drongen de groengelen fel aan, maar verder dan 2-2 kwamen zij niet.

Na vier nederlagen op rij behaalde Voorschoten’97 dus weer eens een punt. Het hadden er drie kunnen zijn als het team voor rust bij de les was geweest. De formatie van Dick-Jan Ente maakte toen tegen de verdedigend ingestelde laagvlieger een belabberde indruk. De zonder bezieling acterende gastheren waren weliswaar veelvuldig op de vijandelijke helft te vinden, maar het overwicht leverde slechts hoekschoppen op. In defensief opzicht ging het een aantal keren flink mis. De bij een corner vrijstaande Bart Jonkerman profiteerde er met een fraaie volley als eerste van: 0-1. Later verzuimde dezelfde speler Volendam op 0-2 te zetten toen hem door Niels Springer - de eenzame, snelle spits - een riante kans werd geboden. Vlak erna was het wel raak. Eric Veerman kreeg van de Voorschotense defensie een vrije doorgang en liet goalie Guillaume Soudain, de vervanger van de wegens werkzaamheden afwezige Stefan van der Niet, kansloos. Na de pauze trachtte Ente met twee wissels het tij te keren. De van vakantie teruggekeerde Steven Knijnenburg, normaliter basisspeler, haalde in de tweede helft de angel uit de Volendamse counters door Springer uit te schakelen en voorin maakte Richard Guffens zijn rentree. Met opportunistisch spel ontketende het nu agressiever acterende Voorschoten een heus offensief. Met succes. Eerst schoot Richard Bakker op aangeven van  Bas Beijersbergen 1-2 binnen en even later verzilverde Beijersbergen een vrije trap. ,,Eigenlijk moest Jim van der Krogt ‘m nemen. Maar na overleg met hem nam ik ‘m. De hoek was vrij en Richard Bakker stond aan de zijkant van het muurtje en stapte precies op tijd weg”, aldus Beijersbergen. In de resterende tijd kreeg Voorschoten de na rood voor Jonkerman tot tiental gereduceerde opponent ondanks een aantal scoringsmogelijkheden niet op de knieën. ,,Een terechte uitslag”, meende Ente. ,,Voor rust ontbrak het besef dat we er meer voor moesten doen om iets te bereiken. In de tweede helft was dat besef er wel en ging het een stuk beter. Dat moeten we vasthouden.”

Voorschoten’97 – Volendam 2-2 (0-2). 7. Jonkerman 0-1, 37. Veerman 0-2, 55. Bakker 1-2, 63. Beijersbergen 2-2. Scheidsrechter: Virancikli. Toeschouwers: 200. Rode kaart: 61. Jonkerman (Volendam).

FC Voorschoten’97: Soudain, Simonis, Michel, De Vries (80. Van Paasen), Owel, Den Hollander (46. Knijnenburg), Van der Krogt, Bakker, Beijersbergen, Constancia, Khalid (46. Guffens).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.