Lissenaar Langeveld wordt derde in Parijs-Roubaix

Langeveld (in het groen) rijdt naast wereldkampioen Sagan over de kasseien.

Langeveld (in het groen) rijdt naast wereldkampioen Sagan over de kasseien.© AFP

Leander Mascini
Roubaix

Wielrenner Sebastian Langeveld uit Lisse is zondagmiddag derde geworden bij de kasseienklassieker Parijs-Roubaix.

De renner van Cannondale-Drapac reed met topfavoriet Greg van Avermaet en Zdenek Stybar naar de finish. Op de wielerbaan sloten Gianni Moscon en Jasper Stuyven aan, maar zij kwamen te kort. De Belg Van Avermaet kwam als eerste over de meet. Stybar volgde en Lissenaar Langeveld complementeert het podium.

Van Avermaet had onderweg nog een zware inspanning moeten leveren toen hij kort voor het Bos van Wallers-Arenberg, een van de beruchte kasseistroken, lek was gereden. Niki Terpstra, een van de kanshebbers, was op dat moment al uit de koers na een val. Van Avermaet achterhaalde de groep favorieten waaruit Peter Sagan met ploeggenoot Maciej Bodnar een verrassingsaanval deed, die strandde toen de Slowaak lek reed. De aangesloten Jasper Stuyven en Daniel Oss bleven voorop, maar ook zij werden weer bijgehaald. Oss, ploeggenoot van Van Avermaet, ging opnieuw in de aanval, waardoor zijn kopman achter hem de benen stil kon houden.

Achter Oss vormde zich een groep met onder anderen Stybar, Langeveld en de meegeslopen Stybar, die niet op kop kwam omdat zijn kopman Tom Boonen nog naderde. Maar de Belg kon in zijn laatste koers niet meesprinten om de winst. Onder luid applaus finishte hij als dertiende.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.