Noordwijk verliest, maar wint tweede helft

Redactie Leidsch Dagblad
bunschoten-spakenburg

Een wonderschone eretreffer en een beter gevoel. Meer dan dat leverde de dappere poging van Noordwijk om in één helft nog wat van het duel met IJsselmeervogels te maken niet op.

De wedstrijd op de Westmaat werd op 24 november jl. in de rust gestaakt nadat scheidsrechter Van der Roest in de eerste helft geblesseerd was geraakt en de zoektocht naar een vervanger spaak liep. Zaterdag werd het duel hervat met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen drie weken eerder, toen de Vogels zich oppermachtig toonden tegen een apathisch Noordwijk.

Ook nu waren de beste kansen - zeker naarmate de tijd vorderde en de bezoekers meer risico namen - voor IJsselmeervogels, dat verzuimde de score verder uit te bouwen. Daardoor mocht een dapper strijdend Noordwijk blijven hopen op een stuntje. Die hing nog even in de lucht toen invaller Maurits Splinter, die na langdurig blessureleed zijn (competitie)debuut voor de Noordwijkers maakte, bij het ingaan van de extra tijd met een prachtige goal de spanning terug bracht. De middenvelder nam een afgeslagen corner ineens op de slof en volleyde de bal heerlijk binnen. Verder liet IJsselmeervogels het echter niet komen, waardoor Noordwijk de eerste seizoenshelft afsluit als de nummer 8 van de topklasse, nog net in het linkerrijtje.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.