Handbalsters Foreholte zijn snel klaar

Welmoed de Lang
Handbal

Aalsmeer kon precies een helft lang mee tegen koploper Foreholte, maar na de pauze liepen de Voorhoutsen uit van 9-9 naar 14-9 en wonnen ze met 24-17.

,,Je ziet dat we de laatste weken steeds direct na rust het verschil maken”, aldus trainer Ricardo Clarijs. ,,Een tegenstander moet in de eerste helft de volle honderd procent geven om bij te blijven en is dan moe. Terwijl wij in de rust juist omzettingen kunnen doen en puntjes op de i zetten.”

De koploper toont graag de eigen klasse. ,,De meiden zeggen in de rust nu tegen elkaar dat ze in de tweede helft gaan laten zien wie hier de beste is. Dan geven ze nog even extra gas.”

Trainer Dick Gijsman was uiterst teleurgesteld met het optreden van de mannen van HVV ’70, want zij verloren ‘volkomen onnodig’ met 29-28 van White Deamons. ,,Het was van onze kant gewoon heel slecht. Daarbij geven mijn spelers steeds anderen de schuld, waaronder de scheidsrechter. Terwijl ze het echt bij zichzelf moeten zoeken.”

Hoofdklasser Saturnus speelde veel beter dan de afgelopen weken, maar kon tegen Orion op de beslissende momenten niet doordrukken en verloor daardoor met 22-20. ,,Het was een prima en stevig potje en wij waren minimaal gelijkwaardig. Alleen konden we het niet afmaken”, constateerde trainer Nico Mooren.

ROAC speelde weliswaar een uitstekende tweede helft tegen Twist, maar de nummer voorlaatst kon de voor rust oplopen achterstand van 12-5 niet meer wegpoetsen 21-16. ,,Het goede spel van de tweede helft verdiende een beter resultaat”, vond trainer Kees Toonen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.