Teldersschool heet vanaf nu Leimundo

De Teldersschool heeft sinds gisteren een nieuwe naam: Leimundo.

De Teldersschool heeft sinds gisteren een nieuwe naam: Leimundo.© Archieffoto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leiden

De openbare basisschool de Telders heet vanaf nu Leimundo. Gisteren, op de eerste schooldag, is de nieuwe naam onthuld. ,,Een unieke, inspirerende en krachtige naam’’, licht de school toe. ,,Mundo betekent wereld en weerspiegelt het internationale karakter van de school en Lei is een verwijzing naar de stad Leiden.’’

De nieuwe naam is de start van een nieuwe fase voor de school. In het najaar betrekt Leimundo een nieuw schoolgebouw aan de Hoflaan, Kiljan genaamd. Daar is ook de Stichting Peuterspeelzaal Leiden (SPL) ondergebracht.

Het nieuwe schoolgebouw geeft Leimundo de mogelijkheid vernieuwingen door te voeren zoals de Internationalisering, de weg naar het worden van een VVTO-school (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en de samenwerking met buitenlandse scholen. Taal is één van de speerpunten: Leimundo heeft naast de groepen 1 tot en met 8 ook twee Internationale Schakelklassen.

De schakelklassen zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen. Het doel is om deze leerlingen Nederlands te leren en te laten kennismaken met de Nederlandse cultuur en gewoonten, zodat ze daarna kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs op Leimundo.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.