Cruciale zege voor strijdend FC Lisse

Hielke Biemond
Scheveningen

FC Lisse heeft eindelijk weer een wedstrijd in winst omgezet. Het was niet mooi, het was niet goed, maar buiten de 0-1 winst op Scheveningen waren er zeker een aantal positieve punten te noemen.

Eén daarvan was strijdlust, en die toonden de blauwbroeken na een schuchter begin volop, tot tevredenheid van Misha Salden. En dat was bitter nodig. Het frustreerde de trainer dat hij het zeven wedstrijden achtereen zonder een driepunter moest stellen. Nu het zover was, maakte het hem echter niet minder realistisch. ,,Er is nog geen reden om polonaise te gaan lopen.’’

Want strijd en beleving kan Lisse veel opleveren, al blijft de vraag hoe lang deze ploeg bezieling kan opbrengen. Vorige week tijdens de wedstrijd tegen Barendrecht bespeurden supporters iets van een opflakkerende vechtlust. Ook al ging die pot verloren, het deed toch het de hoop bij de toch al niet zo verwende Lisser aanhang opvlammen. Kon dat sluimerend herstel ook tegen Scheveningen worden voortgezet? John Blok en zijn mannen wisten immers van wanten, dat lieten ze al zien tegen Cambuur. De eredivisionist kon pas in blessuretijd het verschil maken. En vergeet niet dat Scheveningen tot afgelopen zaterdag met acht punten voor op Lisse op de vijfde plek stond. Lisse mocht dus vooral de hoop vestigen op het feit dat twee dagen rust na de energievretende wedstrijd tegen de Friezen voor de ’Schollekoppen’ niet voldoende was geweest. Opgeteld bij het feit dat Scheveningen thuis pas één duel in winst wist om te zetten en de defensie in de competitie allesbehalve solide werk aflevert, moesten er op sportpark Houtrust dus kansen liggen.

Hoeveel vertrouwen die kennis ook mocht opleveren, het karwei moest natuurlijk nog wel even worden geklaard. En dat was beter gezegd dan gedaan. Ondanks die wankelmoedige achterhoede blijft Scheveningen een linke ploeg. Lisse, zonder de zieke Mike Filippo, kreeg een half uur een lesje in scherpte en liet zich bij herhaling aftroeven als het ging om balbezit. Scheveningen kreeg kansen met Leroy Resodihardjo en Enzo Huntink maar toen de klad in het spel kwam, drong Lisse onder aanvoering van de actieve Koen Fokkema en Guido Pauw de opponent steeds meer naar achter. Mo Messaoud, na een paar weken fysieke onwil weer terug in de basis, mocht na goed werk van Fokkema en Pauw een doelpoging wagen maar doelman Tom Boks verblikte of verbloosde er niet van.

De Scheveningse sluitpost trok wel bleek weg toen Fokkema het op zijn heupen kreeg, zijn directe tegenstander Wesley Goeman de hielen liet zien om daarna vol de lat te treffen. Salden veerde even op. ,,Het had wel lekker geweest als zo’n balletje erin was gegaan’’, zei hij, om nog geen twintig minuten later nog eens opspringen. Scheveningen-aanvoerder Marcel Pronk verloor de bal aan Pauw die Messaoud aanspeelde. Met een fraaie krul in zijn zachte maar geplaatste schot maakte hij Boks kansloos. ,,Zo’n bal moet op techniek, dan is het voor 90 procent raak’’, doceerde Messaoud, die nog niet op de top van zijn kunnen zit. Salden stond op het punt de matchwinnaar te wisselen maar prees zich gelukkig dat hij daar de kans niet voor had gekregen. ,,Winst is immers het beste medicijn voor herstel, daar kan geen wedstrijdbespreking tegenop.’’

,

FC Lisse: De Vries; Buijs, Zoontjes, Weijers, De Goede; Van Heulen, Winter (75. Broekhuizen), Vermeulen; Fokkema (87. Monteny), Pauw (78. Valk), Messaoud.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.