Rancuneuze Noordwijkse minnaar moet week cel in

Noordwijk

Een 31-jarige Noordwijker kon het niet hebben dat zijn relatie op de klippen was gelopen. Nadat hij zijn ex-vriendin in het uitgaansleven weer had gezien, richtte hij vernielingen aan in haar woning. Zijn gedrag moet hij nu bekopen met een celstraf van één week.

Het gebeurde in de nacht van 15 mei dit jaar. In een bar in het centrum van Noordwijk zagen de twee voormalige geliefden elkaar weer. De Noordwijker had te veel drank op en maakte flinke stennis. Hij werd door beveiligers naar buiten gewerkt.

De man liet het er niet bij zitten. Die nacht ging hij naar de woning van de vrouw in Noordwijk en gooide er bloempotten kapot. Bovendien beschadigde hij een ruit, waar twee grote barsten in kwamen. Verder vernielde hij de snorfiets.

De ex was wijselijk met een vriendin naar haar huis gegaan. Maar ook daar verscheen de afgewezen minnaar. Hij bonkte op de ramen en gooide een grote terracotta bloempot aan stukken. Agenten namen de man daarop mee naar het bureau. Daar weigerde hij zich te laten verhoren. ,,Ik blijf in mijn cel want ik ga toch niets zeggen’’, zei hij destijds.

De Noordwijker verscheen ook niet bij de Haagse politierechter. Zijn advocaat wist niet waar zijn cliënt uithing. Tijdens de zitting bleek dat de verdachte een strafblad van liefst veertien pagina’s heeft. ,,Er staan ook behoorlijk gewelddadige feiten op’’, concludeerde de rechter.

De officier van justitie zag geen ruimte voor een werkstraf. De Noordwijker diende volgens de aanklaagster een week te gaan zitten. Dat vond de rechter een prima straf. Bovendien moet hij zijn ex-vriendin 630 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.