Wijkclub eist 15.000 euro van Leiden

Loman Leefmans
Leiden

Wijkvereniging Houtkwartier eist 15.000 euro van de gemeente Leiden. De buurtclub verlangt dat bedrag, omdat de gemeente het nieuwe bestemmingsplan maar niet vaststelt. En Leiden was meer dan 150 dagen geleden door de Raad van State veroordeeld tot een boete van honderd euro per dag, net zo lang totdat het plan klaar was.

Het gaat om een langlopend juridisch en planologisch geschil tussen de lokale overheid en de wijkvereniging over de evenementen en concerten in park de Leidse Hout. Hoeveel keer per jaar het wordt toegestaan, en op welke plek, dat moest in een zogeheten bestemmingsplan worden vastgelegd. Leiden verzuimde dat, in 2013. En twee jaar later was het nog niet geregeld.

Dat vond de Raad van State wat al te gortig. Als Leiden het bestaande plan niet voor 4 september 2015 had aangepast, dan moest de stad een bedrag van honderd euro per dag aan de wijkvereniging overmaken. Woordvoerders van de gemeente lieten weten dat het plan snel zou worden ’gerepareerd’ en de wijkorganisatie in het Houtkwartier wachtte af.

Opnieuw gebeurde er niets. Inmiddels zijn 150 dagen na de streefdatum verstreken en dus eist de buurt nu minimaal 15.000 euro op.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.