'Seksrel kost Wassenaar 3,5 ton'

Redacteur Leiden
Wassenaar

De seksrel in Wassenaar heeft de gemeenschap zeker 3,5 ton gekost. Dat meldt de fractie DLW (Democratische Liberalen Wassenaar).

Er is opschudding in Wassenaar onder inwoners over de anderhalve ton die de gemeente uittrekt voor schadevergoeding aan de vier betrokkenen, in ruil voor het stopzetten van de procedures.

Volgens DLW-raadslid Ben Paulides, die getuige was van de seksueel getinte uitspraken van toenmalig wethouder Henk de Greef aan het adres van WWW-raadslid Mary-Jo van der Velde, gaf de gemeente eerder al zeker twee ton uit. Dat was aan onder meer het onderzoek door BING, persconferenties, een extern woordvoerder, de artikel 12-procedure van toenmalig wethouder Henk de Greef en het verweer bij de Accountantskamer.

Paulides: ,,Het lijkt nu alsof ik een zakkenvuller ben, omdat een deel van de 1,5 ton aan mij toekomt. Ik ben bij geen enkele bespreking hierover geweest en ook aan de besluitvorming nam ik niet deel. Mijn deel van de kosten zijn bovendien voor het grootste deel betaald door mijn rechtsbijstandsverzekering. Veel liever dan geld, had ik de waarheid boven tafel gezien.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.