Bouw buitenplaats Haagwijk begint binnenkort

Voorlopig ontwerp van het appartementencomplex dat op buitenplaats Haagwijk wordt gebouwd.

Voorlopig ontwerp van het appartementencomplex dat op buitenplaats Haagwijk wordt gebouwd.

Marieta Kroft
Voorschoten

Een landhuis of andere chique villa met daar omheen bijbehorende gebouwen die als koetshuis of dienstwoning dienden. Rijke families bouwden tussen de 17e en 19e eeuw deze ’buitenplaatsen’. Na jaren voorbereiden, komt er nu ook één in Voorschoten: tegenover kasteel Duivenvoorde verrijst buitenplaats Haagwijk.

De nieuwbouw is weliswaar eigentijds, de kenmerken van een historische buitenplaats blijven overeind, vertelt Bob van den Bichelaer die door eigenaar, Stichting Duivenvoorde als projectleider is aangesteld. ,,Er komt een familie van aan elkaar verwante gebouwen met één hoofdgebouw, waarbij de interactie tussen tuin, park en landschap centraal staat.’’

In het hoofdgebouw komen elf tot veertien luxe appartementen. De verkoop begint eind dit jaar en de bouw vermoedelijk medio 2016. Verder komen er negen villa’s, de zogeheten bijgebouwen. De kopers kunnen ze zelf bouwen, als ze met hun stijl maar wel aansluiten bij het hoofdgebouw. Inmiddels zijn al vijf kavels verkocht. De eerste paal gaat in oktober de grond in. Het bouw- en woonrijp maken is inmiddels begonnen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.