Strafschoppenreeks Lisse en Hoek KNVB-beker moet over

LISSE

FC Lisse en HSV Hoek moeten via een nieuwe strafschoppenreeks uit gaan maken wie zich plaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Lisse won vorige week de serie met 5-4, maar de scheidsrechter liet de strafschoppen niet in de juiste volgorde nemen.

De KNVB liet maandag weten dat woensdag 4 oktober om 21.00 uur de penaltyreeks in Lisse wordt overgedaan. De bond besloot dat na overleg met de internationale spelregelcommissie IFAB. De winnaar neemt het in de volgende ronde op tegen Heracles Almelo.

(Lees hier: Onderzoek KNVB naar ’verkeerde’ ABBA-strafschoppen in bekerwedstrijd Lisse)

De scheidsrechter liet vorige week woensdag, na een gelijke stand na de reguliere speeltijd en verlenging, de strafschoppen volgens het zogeheten ABBA-principe nemen. Dat houdt in dat het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is.

Met dat systeem wordt momenteel in bepaalde landen en bij bepaalde toernooien geëxperimenteerd. ,,De KNVB maakt geen onderdeel uit van deze pilot en experimenteert hier dus niet mee'', legt de voetbalbond maandag uit waarom is besloten tot het overdoen van de penalty's.

(Lees hier: FC Lisse bekert door na strafschoppen [video])

Het nemen van de strafschoppen gebeurt met dezelfde spelers die op het veld stonden aan het einde van de verlenging. ,,De KNVB erkent dat het een vervelende situatie is en heeft daarom besloten nader bepaalde kosten rondom de wedstrijd voor zijn rekening te nemen'', meldt de bond verder.

FC Lisse liet maandag op de clubwebsite weten de schriftelijke onderbouwing van het besluit van de KNVB nog te moeten ontvangen. ,,Na bestudering van de onderbouwing zullen wij kijken of we juridische stappen zullen ondernemen'', meldt de huidige nummer vijftien uit de tweede divisie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.