Een jonge held bij WVC

Warmunda-doelman Michael Christen ziet de inzet van aanvaller Stijn Rietbroek achter zich verdwijnen.© Foto/Taco van der Eb

Tom Mentink
Warmond

De afloop van de zondagse derde klasse is nog behoorlijk onduidelijk. Wie gaat nacompetitie spelen en wie blijft er rechtstreeks in? Maandag maakt de KNVB pas de degradatieregeling bekend. Aangezien er geruchten zijn dat een aantal Rotterdamse ploegen zal overstappen naar de zaterdag, hebben sommige teams nog kans de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Na het duel Warmunda-WVC is er in ieder geval meer duidelijk geworden. Dankzij een 2-3 overwinning verzekerden de bezoekers uit Oude Wetering zich al bijna van lijfsbehoud. Omdat nummer twaalf ASC, dat op een play-offplek staat, op eigen veld verloor van AVV Alphen (0-1), is de voorsprong op de Oegstgeestenaren nu opgelopen naar vijf punten.

WVC ging in Warmond voortvarend van start ondanks de afwezigheid van topscorer Roy Weenink, die dit seizoen al goed was voor veertien competitiegoals. In plaats van de spits stond de negentienjarige Stijn Rietbroek in de punt van de aanval. Dat bleek uiteindelijk een goede zet van trainer Mo Bougrine.

Hattrick

Rietbroek schoot in de eerste helft met scherp en zorgde met een zuivere hattrick voor een 0-3 ruststand. De jongeling, die afgelopen zomer overkwam uit de A1 van WVC, ging vooral makkelijk de combinatie aan met teamgenoot Dave de Koning.

Zo werden de 0-2 en 0-3 voorbereid door De Koning, die ook pas sinds kort in het eerste speelt. De 26-jarige buitenspeler, die voorheen alleen zijn wedstrijden in het tweede speelde, werd een paar weken geleden door Bougrine bij de selectie gehaald om bij de degradatiestrijd te helpen.

,,In het verleden wilde hij (De Koning, red.) nooit in het eerste spelen’’, vertelt Rietbroek, die op de trainingen ook merkt dat hij zijn behendige collega voorin makkelijk vindt.

Dankzij zijn hattrick steeg het seizoenstotaal van Rietbroek overigens naar acht competitiegoals. ,,Aan het begin van het seizoen had ik nog moeite om me aan te passen aan het team en dit niveau, maar het gaat steeds beter’’, vindt de aanvaller.

Met de gevaarlijke aanvallers voorin liet WVC het in de tweede helft na om de thuisploeg nog meer pijn te doen. De Weteringse formatie liet Warmunda in het spel komen. Na iets meer dan een uur spelen zorgde Niels Dijkstra voor de 1-3, waarna rechtsback Vincent Solleveld in de slotfase ook nog fraai raak schoot uit een vrije trap: 2-3.

Voor Warmunda, dat toch al voor de lastige opgave stond om de nacompetitie te vermijden, kwam de aansluitingstreffer te laat. Er rest niets anders dan play-offs tegen degradatie. Routinier Vincent Solleveld, die weg wil bij de Warmonders, wil er alles aan doen om de ploeg voor de derde klasse te behouden. ,,Dit wordt mijn laatste kunstje hier. Ik wil weer hoger gaan spelen’’, aldus de dertigjarige rechtsback, die eerder uitkwam voor SJC en Ter Leede.

Warmunda: Christen, Solleveld, De Taeye, Ten Have (38. Van de Wetering), Komen (38. Holverda), Kest, Van Noort, Kortekaas, Belmamoune, Mastemaker, Dijkstra.

WVC: Van Nijnatten, Van Ruiten, K. van der Meer, J. van der Meer, Geimers (65. Disseldorp), Verdel, Koeckhoven, Gies Broesterhuizen, Van Klink, Rietbroek, De Koning (69. Van Beek).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.