Sloepenhaven met horeca als hart Bio Science Park

Sloepenhaven met horeca als hart Bio Science Park
Oegstgeest

Een sloepenhaven met horeca moet het kloppende hart worden van het meest westelijke, ’Oegstgeestse’ deel van het Bio Science Park.

Tijdens de maandelijkse borrel van de ondernemersvereniging van het Bio Science Park in Hilton Garden Inn, naast Corpus, presenteerde vastgoedman Ferdy Poppeliers van de Universiteit Leiden donderdagmiddag de plannen voor de inrichting van het gebied voorbij de rijksweg A44.

In het gebied is ruimte gereserveerd voor 400 woningen, die aansluiten op de al bestaande nieuwe wijk Rhijngeest-Zuid. Hier wil de universiteit onderzoekers en werknemers van het Bio Science Park huisvesten.

Het gebied dat voor bedrijven resteert, is opgedeeld in vijf zones. Hier is ruimte voor 54.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. Nog dit jaar wordt het terrein geëgaliseerd.

De universiteit onderhandelt met gegadigden die het willen ontwikkelen. Twee namen zijn bekend: DuPont Biosciences en projectontwikkelaar ProVast, dat nieuwe biosciencebedrijven naar Leiden wil lokken.

Hierbij speelt mee dat in het Oegstgeestse deel van het park ruimte moet worden gereserveerd voor bedrijven die na de Brexit meekomen met het Europese medicijnagentschap EMA.

Directeur Thijs de Kleer vanBioPartner kondigde aan dat zijn organisatie nabij de sloepenhaven een nieuw bedrijfsverzamelgebouw van 7000 vierkante meter gaat ontwikkelen, dat ’BioPartner 5’ gaat heten. In de tweede helft van 2020 moet het er al staan.

Het westelijke deel van het Bio Science Park ligt ver van NS-station Leiden Centraal, en voelt daarom voor veel ondernemers ’ver weg’. Een ’rondje’ onder de viaducten van de A44 moet de afstand psychisch verkleinen.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie