Schiphol trakteert op taart vanwege afschaffen vliegtax

schiphol

Reizigers op Schiphol hadden gisteren een feestelijk begin van hun vakantie. Niet alleen maar gezeul met koffers en halve stripteases bij de veiligheidscontrole, maar voor de verandering taart, slingers, ballonnen en muziek. En Schiphol trakteerde. Voor de luchthaven was het afschaffen van de vliegtax reden tot feest.

Sinds gisteren is de toeslag van 11,25 euro op Europese vluchten en 45 euro op vliegreizen buiten Europa vervallen. En dat komt de concurrentiepositie van Schiphol ten opzichte van andere luchthavens in de wereld zeker ten goede, zo stelt woordvoerster Mirjam Snoerwang van Schiphol. ,,We hebben weliswaar nog steeds last van de recessie, maar dat voelen andere luchthavens ook. De vliegtax zette ons op achterstand ten opzichte van de rest van de wereld. Nu zijn de kansen weer gelijk.''

Zichtbaar gesloopte bakkers, die het gebak stonden uit te delen, hebben de nacht van dinsdag op woensdag doorgehaald om in totaal 288 meter taart te bakken. Reizigers kregen vanwege het feest ook nog eens 11,25 procent korting op hun aankopen bij de See Buy Fly-winkels achter de douane.

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.