RCL onder de maat tegen koploper

Redactie Leidsch Dagblad
Leiderdorp

In de ogen van Frank Bloemheuvel heeft RCL de aanstaande kampioen van de eerste klasse B, Smitshoek, geen strobreed in de weg weten te leggen (2-5).

RCL is doorgaans in defensief opzicht moeilijk te breken, maar tegen de nummer 1 uit Barendrecht verliep het in dat opzicht allesbehalve crescendo bij de Racing Club. Al na een minuut kwam RCL op achterstand en vanaf dat moment liepen de Leiderdorpers achter de feiten aan.

William van Vliet zorgde na een halfuur uit een vrije trap nog wel voor de gelijkmaker, maar na andermaal slordig werk bij de thuisploeg werd de ruststand bepaald. RCL kwam even na rust al op een achterstand van 1-3, waarna de teller nog opliep naar 2-5. Renaldo Nagtegeller deed bij 1-4 nog iets terug, wederom uit een vrije trap.

Bloemheuvel was allerminst tevreden met de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Smitshoek heeft best een leuke ploeg, maar in goede doen zijn wij in staat om minimaal een punt te pakken tegen deze tegenstander. We zullen onszelf moeten verbeteren om niet alsnog in gevaar te komen in de slotfase van de competitie."

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.