Brommers teisteren Leidse Julianastraat

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse Julianastraat blijft hinder ondervinden van hard rijdend sluipverkeer. Vooral bromfietsen die van de Willem de Zwijgerlaan naar het stadscentrum rijden en omgekeerd, zorgen voor overlast.

Volgens VVD-wethouder Paul Laudy moeten de bewoners waarschijnlijk nog twee jaar geduld hebben, want pas in 2018 wordt de straten in de buurt verder opgeknapt en aangepast. Daar heeft de gemeente een bedrag van circa twee miljoen euro voor over. ,,Wat we wel al doen in de Julianastraat, is het invoeren van eenrichtingsverkeer, ook voor bromfietsen. De bijbehorende verkeersborden, worden binnenkort opgehangen’’, aldus Laudy.

Het is niet voor het eerst dat er klachten komen uit het deel van de wijk Noorderkwartier op en rond de Julianastraat. Anderhalf jaar geleden werd al een handtekeningenactie op poten gezet. Daarin werd onder meer gevraagd om verkeersmaatregelen die de straat veiliger moesten maken.

Opknapbeurt

De gemeente liet daarop echter weten dat de buurt geduld moest hebben en dat is nog steeds de boodschap. ,,De geplande opknapbeurt kan echt niet naar voren worden gehaald’’, aldus Laudy die dit keer door de fractie van D66 op de problemen is gewezen.

Volgens Laudy moet eenrichtingsverkeer helpen. ,,Maar veel moeten we daar nu ook niet van verwachten. Het scheelt iets, maar het menselijk gedrag is soms hardnekkig.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.