Apps van deze krant bestormen de hitlijsten

Wim Wegman

De nieuwe krantenapps van deze uitgeverij doen het sinds deze week uitstekend. Vooral in de App Store (iPhone en iPad) beklimmen ze in een hoog tempo de hitladder. Het Noordhollands Dagblad was vrijdag zelfs de meest gedownloade gratis app in de categorie 'Nieuws'. Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander veroverden respectievelijk plek 7, 10 en 14 in die lijst, die normaal wordt overheerst door de grote landelijke media.

De waardering voor de apps is hoog. Het NHD kreeg een beoordeling van 4,5 ster en vrijwel louter positieve recensies. In de Android Play Store doen de apps van Holland Media Combinatie het iets rustiger. In de categorie Nieuws komt alleen het NHD in de top tien voor.behaalt het NHD een tiende plek. Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander behalen in die groep respectievelijk plek 58, 77 en 126.

De nieuwe apps bevatten tal van verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Zo kunnen abonnees en geregistreerde bezoekers nu de premium verhalen lezen: de unieke achtergrondverhalen, columns en exclusieve interviews. Het is ook mogelijk om via de app pushberichten te ontvangen van belangrijk nieuws uit de regio.

De apps zijn 31 maart stilletjes live gegaan. In de weken die daarop volgden, zijn ze in totaal, in Android en iOS, bijna 18.000 keer gedownload. Deze week was het begin van een campagne om de apps meer onder de aandacht te brengen. Die had effect: het aantal downloads schoot meteen met de helft omhoog naar bijna 28.000.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.