Katwijk vindt opvolger voor Zuidam: De Lange

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Topklasser Katwijk heeft de zo vurig verlangde vervanger voor Jordy Zuidam vastgelegd. Paul de Lange tekende een contract voor twee seizoenen en komt over van FC Volendam.

De Lange debuteerde in 2000 in het betaalde voetbal bij Telstar. De Beverwijker wimpelde interesse uit Griekenland en Cyprus af.

Katwijk raakte plotseling onthand toen Zuidam onverwacht zijn vertrek aankondigde. De Utrechter was de architect, aanvoerder, aanjager en souffleur van het kampioenselftal van dit seizoen. Hij koos in 2011 voor Katwijk om een maatschappelijke loopbaan op te bouwen na een carrière bij onder meer FC Utrecht en FC Zwolle.

Vervolgens kreeg hij de assistent-manager van FC Utrecht een nieuwe baan aangeboden bij zijn club, als hoofd scouting. Daardoor kan Zuidam niet langer meer op zaterdag voetballen. Katwijk had zijn vertrek niet verwacht.

De Lange (32) is een zelfde type speler als Zuidam. De Noord-Hollander speelde behalve bij Telstar en Volendam ook betaald voetbal bij Heerenveen, RBC, Almere City FC en één jaar in Griekenland, bij Veria.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.