Eerste derby smaakt naar meer

Hennie Kanbier
Leiden

Dit seizoen staan er niet minder dan veertig regionale derby’s op het programma in 2C en de zeven betrokken clubs wreven zich vooraf dan ook al in de handen vanwege de prestigestrijd die dit teweeg zal brengen. Ook voor de penningmeesters kan het wat dat betreft een interessant jaar worden. Lugdunum en TAVV trapten het bal af en de Leidse ploeg won enigszins verrassend met ruime cijfers van de ploeg uit Ter Aar (4-1).

Het treffen was weliswaar niet sprankelend te noemen, maar van verveling was geen sprake in de Kikkerpolder. De twee afwijkende speelstijlen, het mannelijke voetbal en een paar fraaie treffers zorgden voor genoeg vertier. Uiteindelijk waren ook beide trainers (gematigd) tevreden, waarbij Jan Wansink daar qua resultaat meer reden om leek te hebben.

Dat collega Niels Slottje na afloop niet mokte was even zo goed te begrijpen. TAVV had vooral in de eerste helft verzorgd voetbal laten zien en dat zal dit seizoen haast wel zeker resultaten gaan opleveren. Bij de eerste krachtmeting hield Lugdunum de gelederen echter goed gesloten de aanval van de brigade van Slottje had het dit keer minder op de heupen dan vorig seizoen wel regelmatig het geval was.

Opvallend was dat de thuisploeg het spel liet aan de bezoekers. Wansink: ,,We keken de kat uit de boom. Normaal gesproken is dat niet ons spel, maar in deze klasse zullen we af en toe concessies moeten doen. Dat pakte prima uit voor ons. Dat neemt niet weg dat ik ook heb gezien dat dit gewoonweg een prima tegenstander is.”

Het verleidde Henk de Cler, naast Wansink op de Leidse bank, tot de uitspraak dat TAVV voor de pauze een paar klassen beter was geweest. Die uitspraak was wat overtrokken, maar het gaf wel aan dat de uiteindelijke uitslag geflatteerd mocht worden genoemd.

De eerste aanval van Lugdunum leverde pardoes de 1-0 op. De sterk acterende Adam Atif drukte overtuigend af. De meevaller voor de kikkers werd kort daarop gevolgd door dé gelegenheid voor de gasten om op gelijke hoogte te komen. Yassine El Mariami zocht de overtreding en volgens de scheidsrechter maakte Tim de Cler die ook. Youri Looyestijn mikte echter fors over vanaf elfmeter. Later was de van Voorschoten’97 overgekomen middenvelder wel succesvol na een fraaie aanval uit het Ter Aarse boekje. Luttele tellen daarna zorgde Sergio Vrede met een frommeldoelpunt alsnog voor de Leidse voorsprong halverwege.

Kort na rust breidde Soufiane Boukhidous met een regelrechte ‘spitsengoal’ de score uit en die tik kwam TAVV niet meer te boven. De maker van de 3-1 werd uiteindelijk ook gevierd voor het vierde doelpunt.

Lugdunum-TAVV 4-1 (2-1). 12. Atif 1-0, 38.Looyestijn 1-1, 39. Vrede 2-1, 48. Boukhidous 3-1, 65. Boukhidous 4-1. Scheidsrechter: Korbee. Toeschouwers: 175.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Schaafstra, De Cler, C.Isitir, Latifi (86.Koreman), Van Leeuwen (67. N. Atif), Vrede, O.Isitir, Boukhidous (83.Elbaroudi), A. Atif.

TAVV: Peterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto (52.Vreeken), El Mariami, Verwoerd, Slottje, Straver (75.Van Vliet), Looyestijn, De Bruijn, Rijsdam (75.Keijzer).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.