Puur Festival rekent af met de frustraties

Dat na regen vaak zonneschijn komt, ervoeren de bijna drieduizend bezoekers van het Puur Festival zaterdag aan de Klinkenbergerplas.© Foto Taco van der Eb

© Foto: Taco van der Eb

1 / 2
Robert Toret
Oegstgeest

,,Dit is waar je het voor doet.’’ Het was zaterdagavond, na een geslaagde tweede editie van het Puur Festival, de bevestiging waar Lourens Thalen en zijn mede-organisatoren een jaar lang naar gesnakt hadden.

Het moge duidelijk zijn: met de toekomst van Puur zit het wel snor. Want vooruitkijken is wat Thalen en zijn maten inmiddels weer vol vertrouwen doen. Dat was in het voorbije jaar wel eens anders.

Vorige zomer kon het festival, dat in 2014 zijn vuurdoop kende, te elfder ure geen doorgang vinden. Een razende storm veranderde het terrein in een oorlogsgebied. Juridisch getouwtrek met de verzekeraar over het vergoeden van verkochte kaartjes zorgde voor een vervelende nasleep.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd Puur de toegang tot Vlietland voor dit jaar ontzegd, omdat de gemeente Leidschendam/Voorburg het recreatiegebied bij nader inzien toch niet geschikt achtte als festivallocatie.

Uiteindelijk kwam alles goed. Niet alleen werd de rechtszaak gewonnen, Oegstgeest bood ook nog eens uitkomst door de westoever van de Klinkenbergerplas beschikbaar te stellen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.