Leidse Glibber: Warm ontvangst op Duinrell

De graaf en gravin van Zuylen Neijevelt met het showballet.

Jongleur David Severins.

De cast van de Zomershow.

Barkeepster Esther van Hoog neemt afscheid van ’t Praethuys.

1 / 4
Janneke Dijke
Leiden/Wassenaar

Mede door deze rubriek en mijn weblog krijg ik regelmatig leuke uitnodigingen, zo ook afgelopen week. Peter Wijnen, pr-man voor onder andere attractiepark Duinrell, nodigde mij uit om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse barbecue die graaf van Zuylen Neijevelt organiseert voor de cast van het zomertheater en een aantal andere genodigden.

Voorafgaand aan de barbecue bezocht ik de Zomershow. Grote artiesten als Hans Klok en Ger Copper zijn ooit begonnen als act in de Zomershow van Duinrell. Sylvia van den Akker van Rocket Events zoekt al ruim 20 jaar de artiesten voor de zomershows bij elkaar. Ook dit jaar heeft zij weer een veelbelovende jonge cast bij elkaar gezocht. Een van de hoofdrolspelers is de Rotterdamse jongleur David Severins. Tijdens de barbecue vertelde hij mij dat hij met plezier een aantal weken op Duinrell staat, maar ook weer uitkijkt naar zijn theatershows in Duitsland dit najaar.

Na de zomershow werd ik door Peter Wijnen met een golfkarretje door het attractiepark en het terrein met de duingalows, de lodgetenten en de camping gereden. Ik was niet de enige die rondgereden werd, ook Frits van Bruggen, de nieuwe directeur van de ANWB kreeg een rondleiding van commercieel directeur Roderick van Zuylen Neijevelt.

De barbecue was op het privélandgoed van de bijna 85-jarige graaf Hugo van Zuylen Neijevelt. Ondanks dat ik mij er goed in kan bewegen heb ik het totaal niet op rangen en standen. Met gepaste reserve liep ik de prachtige tuin in en stelde mij voor aan de graaf en zijn vrouw. Het was vrijwel de koudste zomerdag ooit. Een groter contrast met de warme ontvangst van de graaf en zijn vrouw is niet denkbaar. Al snel had ik een geanimeerd gesprek met mevrouw van Zuylen Neijevelt waarin zij mij vertelde dat schilderen haar hobby is en ik haar verwees naar een artikel over Kunst in ’t Overbosch op mijn website.

Bij dit soort gelegenheden loop je natuurlijk niet kris kras te fotograferen maar worden er ook vanwege de andere leden van de pers zoals bijvoorbeeld het Stan Huygens journaal een paar fotosessies ingelast. Na afloop daarvan zie je sommige mensen verdwijnen en zelf had ik ook zoiets van: ik vul mijn bordje en houd het voor gezien. Vandaar dat ik aan een lege tafel ging zitten. ,,U zit hier zo alleen, vindt u het goed als ik even bij u kom zitten’’, vroeg mevrouw van Zuylen Neijevelt. Gelijk daarna voegden de graaf, zijn zoon Roderick en Frits van Bruggen zich aan mijn tafel. Je zag de ogen van de graaf gaan twinkelen als hij sprak over de vroegere Tulpenrally’s die hij heeft gereden en de motorraces die vroeger op het landgoed werden gehouden. We spraken over familiebedrijven, gebruik van internet op latere leeftijd, kortom een leuk en open gesprek alsof je bij goede kennissen op bezoek was.

’t Praethuys

De bezoekers van café ’t Praethuys moeten hun vaste barkeepster op de vrijdagmiddag missen. Na vijf jaar nam Esther van Hoog afscheid als barkeepster. Een drukke baan in de gezondheidszorg viel helaas niet meer te combineren met de bardienst op vrijdagmiddag. Met een borrel en bloemetje werd afscheid van haar genomen.

Ondanks dat we nog niet op vakantie zijn geweest voelde ik mij aan het eind van de week toch al behoorlijk opgekikkerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.