Eén woonmarkt Leiden en Rijnstreek

Leiden / Rijnstreek

Huurders uit de Rijnstreek kunnen straks veel makkelijker een huis huren in de Leidse- en Duin- en Bollenregio. Andersom kunnen Leidenaars en Bollenstrekers makkelijker in de Rijnstreek komen wonen. Met name in gemeenten in het grensgebied tussen de regio's kan hierdoor de concurrentie om woningen toenemen.

Woonmarkt Rijnstreek werkt aan één woningverdeelsysteem voor de Rijnstreek én de gemeenten die hun woningaanbod hebben verenigd in Woonzicht.nl (Hillegom, Kaag en Braassem (deels), Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude). Tot 1 april vormde deze 12 gemeenten de regio Holland Rijnland. Sinds die datum is het Rijnstreekberaad (Rijnwoude, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en een deel van Kaag en Braassem) daarbij aangesloten.

Het samenvoegen van het huuraanbod is een logische volgende stap, zegt Martin Bogerd, directeur van de Rijnwoudse woningcorporatie Habeko. ,,We willen de keuzevrijheid van woningzoekenden zoveel mogelijk vergroten. Het is toch vreemd dat iemand in Leiderdorp niet kan reageren op een woning in Koudekerk?''

Door de samenvoeging kan de schaarste aan woonruimte zich verplaatsen. De woningcorporaties denken twee jaar nodig te hebben om tot één systeem te komen. In die tijd moet een oplossing te komen voor de verschillen in de manier waarop een woning wordt toegewezen.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.