Rick de Kikker op één na bekendste dierenmascotte

Marieta Kroft
Wassenaar

Rick de Kikker van attractiepark Duinrell is door de redactie van de dagjes uit-website Rides.nl uitgeroepen tot de op één na bekendste dierenmascotte.

Alleen Mickey Mouse van Disneyland Paris ging de kikker voor. Naast bekendheid, beoordeelde Rides.nl de dierenmascottes ook op historie, populariteit, interactie en aanwezigheid in het park. Op plaats drie, vier en vijf staan respectievelijk Randy & Rosie van attractiepark Slagharen, Jul de Muis van Julianatoren en de kangoeroe van pretpark Walibi.

Volgens één van de juryleden Adri van Esch van Rides.nl ligt er geen uitgebreid onderzoek aan de scores ten grondslag. ,,Het is grappig, maar niet meer dan dat. Met nog vier collega’s hebben we de dierenmascottes van alle parken beoordeeld. Daarnaast vroegen we aan onze facebookbezoekers welke mascotte ze het leukst vinden.’’

Duinrell heeft zijn tweede plaats vooral te danken aan zijn slagzin: ’Duinrell, daar kikker je van op’. ,,Er is volgens mij geen pretpark waar een slagzin zolang meegaat.’’ Daarnaast is de 36 jaar oude mascotte in diverse attracties verwerkt. In 1997 kreeg de kikker de naam Rick.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.