Halloween rukt op in Leidse regio

Lekker griezelen met Halloween.

Lekker griezelen met Halloween.© Archieffoto Hielco Kuipers

Theo de With
Leiden

Halloween is bezig met een onstuitbare opmars in Nederland. Ook in de Leidse regio wordt het griezelevenement steeds populairder. Bijna in elk dorp en elke wijk wordt een Halloweenoptocht gehouden. Een aantal grotere griezelevenementen op een rij.

In de wijk Stevenshof in Leiden is Halloween bezweken onder haar eigen succes. Er kwamen duizenden bezoekers op af en dat was niet meer te beveiligen. Er komt nu een kleiner feest voor maximaal 750 mensen op zondag 29 oktober.

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten verandert in een spookslot. Op zondag 29 oktober is het kasteel geopend van 16.00 tot 19.00 uur voor een griezelervaring. Er is een spooktocht door het park en er zijn enge gerechten te proeven.

Het voormalige V&D-pand in Alphen aan den Rijn wordt een spookhuis. Het maakt deel uit van de Halloweenoptocht op vrijdag 27 oktober. Op het Rijnplein is tussen 18.30 en 21.30 uur een reptielencentrum geopend met slangen, spinnen en minikrokodillen.

Bij strandplaats Nederzandt in Noordwijk kunnen kinderen op zondag 29 oktober van 14.00 tot 17.00 uur trecht voor Halloweenspelletjes en knutselactiviteiten.

Poppodium Gebr. de Nobel in Leiden is ook in de ban van Halloween. Feestband Barry Badpak presenteert zaterdag 28 oktober ’Leiden Ordinair Halloween’. Behalve de Leidse feestneuzen staan ook De Kraaien, Brainpower en Rubberen Henkie op het podium. Een dag eerder is in De Nobel een zogeheten Red Cup Party.

Ook Katwijk heeft een Red Cup Halloween Party en wel op zaterdag 28 oktober vanaf 21.00 uur in jongerencentrum De Schuit. Bij Scum, ook in Katwijk, is er dezelfde dag vanaf 19.30 uur een Frizzzparty met als thema Halloween.

In Leiderdorp wordt de Houtkamp op vrijdag 27 oktober vanaf 18.30 uur omgetoverd tot een spookachtig park.

Naturalis in Leiden houdt op zaterdag 28 oktober een Halloween Science Horror Night. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers terecht in het Pesthuis voor onder meer een slangendemonstratie en flitscolleges over bloed en spookhuizen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.