Brand tankwagen op A4 geblust, snelweg richting Amsterdam weer open

1/5
Roelofarendsveen

Een tankwagen heeft vrijdagmiddag op de A4 bij Roelofarendsveen vlam gevat. De weg is in de richting Amsterdam deels afgesloten geweest.

Hulpdiensten ter plekke spraken van een grote brand. Nadat het vuur was geblust, moest de vrachtwagen worden geborgen.

Er is ter plekke veel verkeer op de weg en dat kan volgens een woordvoerder het beste vanaf de afrit bij Hoogmade omrijden via de N44. De vrachtwagen kreeg een klapband en er ontstond brand in de cabine, aldus een woordvoerder. Niemand raakte gewond.

[update 14.22 uur] De tankwagen was volgens de veiligheidsregio geladen met olie voor de voedselindustrie. De brand is inmiddels geblust en de tank is gespaard gebleven. Er wordt nog nageblust, maar inmiddels is één rijstrook richting Amsterdam weer vrijgegeven.

In verband met opruimwerkzaamheden en het afslepen van de uitgebrande tankwagen zal het verkeer waarschijnlijk tot in de spits hinder ondervinden.

,,Ook op de omrijroutes over de A15, A12 en A44/N44 staat het verkeer muurvast'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Op deze snelwegen was het sowieso al druk vanwege allerlei evenementen en door strandgangers.

[update 17.10 uur] Rijkswaterstaat heeft het ,,negatief reisadvies'' ingetrokken, omdat op de A4 bij Roelofarendsveen weer twee van de drie rijstroken open zijn. ,,Het wrak van de tankwagen staat op de vluchtstrook en moet nog worden weggetakeld. Daarom blijft de rechterrijstrook vermoedelijk nog een paar uur afgesloten'', aldus een woordvoerder van de ANWB. Rond 16.00 uur was de vertraging op de A4 bij Roelofarendsveen ongeveer een half uur.

[update 19.30 uur] De vrachtwagen is geborgen en de snelweg is weer vrijgegeven. De vetraging is sindsdien snel afgelopen.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden