Velocitas 'klassiek' naar overwinning

Robbert Minkhorst
Alphen aan den Rijn

Tempo blijft door een 18-16 overwinning op Albatros in de titelstrijd in de overgangsklasse.

De Alphenaars moesten in de eerste helft een achterstand goedmaken (10-10 rust), om daarna door effectiever aanvalsspel het initiatief over te nemen (15-13). Martin Steenbeek hield de vijandelijke hoofdaanvaller goed aan banden, maar hij werd ook met zeven goals topscorer. Lars Ottenvanger scoot vier keer raak.

Sporting Trigon kende een collectieve off-day tegen TOP (A). Coach Maarten van Vliet probeerde op 0-5 met een time-out nieuw elan bij zijn spelers op te wekken, maar dat had geen effect (2-10 rust). Jan Anholts (2), Patty Groen, Ellen Matze, Jordy Smeele, Michael Star en invalster Malou van Haalem maakten na rust wel meer goals: 9-21 eindstand.

Eerste klasse

KZ Danaïden heeft na de zaaltitel duidelijk zelfvertrouwen gewonnen en behaalde bij Refleks de tweede zege buiten: 11-13. De formatie van René Arnoldus, die voor een seizoen bijtekende, maakte het zichzelf nog lastig door veel tegengoals uit vrije ballen en strafworpen te incasseren. Roy Christiaanse (2), Ferry Janssen en Mike de Wit leken de wedstrijd tussen 7-8 (rust) en 9-12 vroegtijdig te beslissen, maar uiteindelijk was de goal van invaller Ferdi Bekken op 11-12 heel welkom.

Pernix doet door de 8-15 winst op RWA weer helemaal mee aan de titelrace. De Leidenaars gaven bewust meer schotruimte aan de vrouwen van de thuisploeg, die daar zeker na rust (5-9) nauwelijks gebruik van maakten. Tessa van Alphen, Stijn Gillissen en Sven Kuipers maakten allemaal drie doelpunten.

Fiks incasseerde een 17-13 nederlaag tegen hekkensluiter Kinderdijk door gebrek aan schotkracht. Het was een veeg teken dat het achttal van Hans Peters zeven van haar treffers uit strafworpen maakte. Dominic van Welzen (4), Rachelle Peters (2) en Kevin Vreeken hielden de achterstand lang beperkt tot twee punten tussen 4-2 en 10-8, waarna vijf tegengoals fataal werden (15-8).

Tweede klasse

Madjoe behaalde in de strijd om handhaving dure punten bij DKC met een 10-14 overwinning. De Rijnsburgers dankten het resultaat aan hun vrouwen, want Marissa Bouwman (5), Leanne de Mooij (3) en Roos van den Oever verzorgden het merendeel van de productie.

Velocitas had zich vanwege het 65-jarig bestaan tegen KIOS in de oude zwart-witte shirts gestoken, maar moest kennelijk even wennen aan het tenue (0-3, 7-4 rust). De Leiderdorpers, met topscorers Ivar van Driel (4), Wendy Plijter en Sjors Verhaar (3), gaven de voorsprong niet meer uit handen: 14-11 winst.

Fluks was niet zoveel minder dan GKV (H) als de 17-9 eindstand zou doen vermoeden. De Noordwijkers misten Nelie van Dam (rugblessure) en Arno van Haarlem (geschorst) en haakten pas in de tweede helft tussen 9-8 en 12-8 af.

Derde klasse

Crescendo raakte door de 7-8 nederlaag tegen ADO verder achter in de strijd om de tweede promotieplaats. Daan Huigsloot (2), Marit Geijer, Shantal Verwey en Wesley van Oevern zorgden tweemaal voor een positieve tussenstand (1-0 en 5-4), maar 5-7 was niet goed te maken.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.