Teylingen, Hillegom en UDO halen uit

Hielke Biemond
Derde klasse zondag

De doelpunten vielen deze zondag als rijpe appeltjes in 3A. Liefst 39 keer werd het net gevonden in zeven wedstrijden. Teylingen schoot uit zijn slof tegen ASC: 9-1.

Dorus van der Voort en Mark van der Vlugt noteerden een valse hattrick en ook Gerben Laarman, Habtamu Franken en Stephan Assendelft wisten voor de Sassenheimers te scoren, terwijl Maikel Stolwijk een pleistertje op de gapende Oegstgeestse wond plakte. ,,We hebben het goed gedaan hoor, maar de tegenstander was vandaag ook wel heel zwak’’, zo relativeerde Laurens Mouter de monsterzege.

UDO bleef zes duels op rij verstoken van een zege, maar dat weerhield de ploeg van Erik van Manen er niet van tegen Kickers ’69 eens flink uit te halen: 6-0. Bas van Nieuwenhuizen (2), Ian van der Wilden (2) en Jan Huivenaar waren trefzeker. ,,De tweede van Bas was een fantastische goal vanaf veertig meter. In zo’n wedstrijd lukt dan ook ineens alles.’’

Het nog altijd zonder puntenverlies zijnde Hillegom boekte tegen Alkmania (6-1) zijn twaalfde zege. ,,Iets om trots op te zijn’’, vindt Bas Naber. ,,We hebben een goede ploeg, maar je moet het toch ook maar iedere week weer waarmaken.’’ Jasper van Trigt, Mitchell van de Paard, Christian Nederpelt, Ruben Beentjes, Aidan Ryan en Nick van Staveren waren het stralende middelpunt van Hillegomse feestvreugde. Namens de Oude Weteringers deed Dennis Willems nog iets terug.

Volgende week gaat Hillegom op bezoek bij Van Nispen, dat op zeven punten volgt en daarmee als enige nog in het spoor van de koploper kan blijven. De ploeg van René Ras kende bij Nicolaas Boys een goede generale voor de topper: 1-3. Mike van Haaster en Sjors Meiland bezorgden de Zilkers al snel een comfortabele voorsprong, waarna de Nieuwveners nog even van zich afbeten. Na rust maakte Walter van de Berg aan alle onzekerheid een einde.

Voorschoten ’97 heeft de weg omhoog gevonden en won tegen GOL Sport voor de derde achtereenvolgende keer: 3-1. Dat ging opvallend makkelijk, vond Mo Bougrine. ,,We waren oppermachtig en zijn geen moment in de problemen geweest.’’

Daarin kon collega Taoufik Maatoug zich vinden. ,,We hebben geen kans gecreëerd. Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd tot nu toe.’’ Jordy van den Wijngaard, Kevin Hendriks en Mike Nikic zorgden ervoor dat de 1-1 van Mo Achahbar slechts van statistische waarde was.

Voor vierhonderd (!) man was DOSR in de streekderby met 2-0 te sterk voor MMO. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar vooral de tweede helft waren de Veenders doortastender. Hoogmadenaar Quinten Luykx schoot in eigen doel, waarna Guido van der Meer de eindstand bepaalde.

In 3B raakte Alphen door een 1-0 nederlaag tegen CKC verder achterop. ,,We hebben het geprobeerd, maar het zat er gewoon niet in’’, zo berustte Rob Wolsleger in de zeperd.

Ook Stompijk ’92 ging onderuit en wel thuis tegen ESTO: 2-3. ,,Dat hebben we aan onszelf te wijten’’, vond Ted van Berkel, die zijn ploeg na de 1-0 van Nick Ammerlaan zag inkakken. Na rust herpakte de thuisploeg zich en kwam het via Ammerlaan op 2-2, maar een dubieuze strafschop velde alsnog het vonnis over de Stompwijkers.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.