Dode bomen Zeeheldenbuurt worden vervangen

Loman Leefmans
Leiden

Opvallend veel bomen in de straten van de Leidse Zeeheldenbuurt zijn dood, of bloeien nauwelijks. Op Facebook wordt wijkbewoners gevraagd om voorbeelden te fotograferen en toe te voegen, en het aantal is inmiddels opgelopen tot 21. De gemeente kondigt aan ze te vervangen.

De Zeeheldenbuurt maakt momenteel een omvangrijke transitie door. Sociale huurwoningen worden gerenoveerd, of gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Mede daardoor is ook een groenproject van start gegaan, met veel nieuwe bomen. ’Ook zijn de groeiomstandigheden verbeterd, bijvoorbeeld door bodeminjectie’, zo laat de gemeente weten.

Ondanks de verbeteringen, is er nog een aanzienlijk aantal dode bomen, zo blijkt uit de Facebook-actie. Die worden door de gemeente ook scherp in de gaten gehouden. Dode en zieke exemplaren worden vervangen.

Een ander probleem in de Zeeheldenbuurt is al wel onder de knie. Begin deze zomer beschikte het zuidelijke deel van de wijk over nog maar één stel bovengrondse vuilcontainers, op de hoek van Evertsenstraat en Zijlsingel. Elders ingegraven ondergrondse containers waren nog niet in bedrijf, waardoor de oude containers overvol raakten. Ze werden ’een continu feestbuffet voor meeuwen’, zo staat op de website van de wijkvereniging. ’Wij zijn de rommel spuugzat. Beste gemeente, kom uit de zomerslaap en sluit nou eens eindelijk de ondergrondse containers aan.’ Aan de oproep is gehoor gegeven. De ondergrondse containers staan open, ook voor bewoners zonder benodigd pasje.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.