Het wonder van Noordwijk

De jarige Denzel James stond met twee assists aan de basis van de Noordwijkse zege.

De jarige Denzel James stond met twee assists aan de basis van de Noordwijkse zege.© Foto Hielco Kuipers

Robert Toret
Noordwijk

Het wonder van de Duinwetering. Zo mag de magistrale wijze waarop Noordwijk zich gisteravond ten koste van IJsselmeervogels plaatste voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker gerust genoemd worden. Na een o-2 achterstand, trok het elftal van Kees Zethof in ondertal alsnog aan het langste eind: 3-2.

De hoofdklasser dankte de deelname aan het landelijke bekertoernooi aan de winst van de districtsbeker. Om het hoofdtoernooi te bereiken, moest nog wel een kwalificatieronde overleefd worden. De tegenstander in de tweede kwalificatieronde loog er echter niet om. Met IJsselmeervogels kwam de kampioen van de derde divisie op bezoek en dus maakte men zich op de Duinwetering geen illusies.

Van enig niveauverschil was in de eerste helft echter niets zichtbaar. Sterker, een feller Noordwijk trok daarin brutaal het initiatief naar zich toe, maar liet na het overwicht te vertalen in goals. De jarige Denzel James (23) bood Thomas Reijnaers een niet te missen kans, maar de middenvelder kreeg het toch voor elkaar. Kort daarop leek Bryan Bröcker de thuisploeg met een krachtige kopbal alsnog aan de verdiende 1-0 te helpen, maar met een geweldige reflex hield IJsselmeervogels-doelman Raymond van Emmerik de verdediger van succes af.

Een stunt leek in de maak, totdat Rob Overvliet zijn elftal kort voor rust dupeerde. De verdediger kwam onbesuisd in op Yannick Cortie en mocht meteen inrukken.

In de tweede helft dachten elf Vogels in mum van tijd het verschil te maken. Oktay Ozturk brak de ban, waarna Mustafa Amezrine zich verkeek op een stuiterend schot van Soufyan Moro, vanaf veertig meter.

De veerkracht die het tot een tiental gereduceerd Noordwijk daarna toonde, was ongekend. Vol hartstocht en passie vocht het zich terug in de wedstrijd.

Op aangeven van James bracht Tjeerd Westdijk de spanning terug. En met een fenomenale omhaal hielp de spits Noordwijk vervolgens zelfs langszij. Kansen over en weer volgden, maar een beslissing bleef uit. Waar een ieder zich opmaakte voor de verlenging, haalde Bröcker diep in blessuretijd alsnog zijn gram door een afgemeten voorzet van James binnen te lopen. ,,Bizar’’, straalde de linksback - een toonbeeld van onverzettelijkheid - van oor tot oor. ,,Vorig seizoen was een verloren jaar, waarin we promotie misliepen. Er zit een enorme dadendrang in de groep. Dit seizoen móét het gebeuren. Dit geeft alvast een boost.’’

Ook Zethof had genoten. ,,Maar we hebben nog niets. Het seizoen is net begonnen. Deze spirit moeten we elke week weer zien op te brengen.’’

Noordwijk: Amezrine; Ten Hoope, Overvliet, Van der Neut, Brocker; Reijnaerts, Le Conge, Wendt; Dorothea, Westdijk, James.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.